Следвайте ни

Оспорвана битка за трети шеф на Летище Пловдив: И четиримата кандидати отиват на интервю

viber icon

Всички четирима кандидати, които се борят за едно място в Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД – Пловдив, са допуснати до устен изпит, съобщиха от Министерството на транспорта. Както „Марица“ писа, това са Дойчин Ангелов - шеф на аеропорта в периода 2009-2013 г., Спас Шуманов – доскорошен директор с мандат 2018-2021 г., Владимир Зайков - оперативен директор на „Тракия икономическа зона“,  представляващ консорциума между ТИЗ и ПИМК в надпреварата за концесията на Летище Пловдив през 2018 г. и Слави Кашеров – бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев.  

Те са минали първото сито с писмена концепция за развитието на аеропорта -  визирайки неотложни мерки за подобряване на летищната инфраструктура и приноса си към управлението на аерогарата.

По време на предстоящите интервюта, кандидатите трябва да убедят комисията как ще привличат нови клиенти за пътнически и карго бизнес и как ще взаимодействат с туристическата индустрия.

До избирането на един от четиримата за трети шеф в директорския борд, длъжността се изпълнява от Спас Шуманов. Според слухове, фаворит за поста е Владимир Зайков. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Р. Каменов

Р. Каменов

20.07.2021 | 09:18

Успех на Спас Шуманов

Отговори
0 6
Уиз Еър

Уиз Еър

20.07.2021 | 09:43

Р. Каменов = А. Димов = Н. Бозев

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?