Следвайте ни

Още една рокада в Пловдив: Агенцията по храните с нов стар шеф

viber icon

Нов стар шеф има в Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив, научи „Марица“. Това е ветеринарят д-р Иван Шиков. Той заема поста на д-р Чавдар Чавдаров, по професия хуманен лекар. Заповед за това е издадена от новия изпълнителен директор на БАБХ доц. Деян Стратев. Д-р Чавдаров остава експерт в пловдивската структура. 

През януари 2015 г. д-р Шиков бе уволнен дисциплинарно от тогавашния изпълнителен директор на БАБХ проф. Пламен Моллов. Санкцията бе наложена  след констатирани нарушения от дисциплинарната комисия към Агенцията по храните.

Тогава е установено, че в качеството си на и.д. директор, д-р Шиков е неглижирал процедура по бракуване на дълготрайни материални активи, за които няма документи, че са унищожени по надлежния ред. Вследствие на това БАБХ е ощетена с над 6000 лв.

По данни на ДАКСИ,  д-р Иван Шиков е собственик на частна фирма за ветеринарно-медицинска дейност, с регистрация в с. Ръжево Конаре. На негово име се води и сдружение, което упражнява издателска и консултантска дейност в Пловдив. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мама Радка

Мама Радка

07.07.2021 | 18:40

Евала! В БАБХ - Пловдив се събра старото-ново екипче на "стратега" Г.Гергов. Що за наглост е да се прокламира мутри вън, а в също време да ги вкарваме през парадия вход. И пак да почнат сигналите за рекет на животновъдите?! Служебните коли да джъткат до Варна и обратно - да си видим дъщеричката, а за апартаментите на Главната "счетоводителка" спечелени през последните години - без коментар .... Легенди се носят за тази оправна жена и близките взаимовръзки с Чепелова в София.

Отговори
12 3
Главен инспектор

Главен инспектор

07.07.2021 | 18:08

Уж, искаме промяна а връщаме стари копроменирани и некадърти мутри

Отговори
6 3
Sss

Sss

07.07.2021 | 17:48

А защо не пишете и публикувате, че Иван Шиков спечели всички дела срещу дисциплинарното си уволнение през 2015г.???

Отговори
4 10
Знаещ

Знаещ

07.07.2021 | 18:27

Въпросът на протежето на Карабаджака - Тодора ще го оставим да виси във въздуха ....

Отговори
6 1
Изненадан?

Изненадан?

07.07.2021 | 15:56

Къде е КПКОНПИ след тези явни закононарушения?

Отговори
13 2
SOS!!!Прокуратурата!!!

SOS!!!Прокуратурата!!!

07.07.2021 | 15:35

Все се питам тая агенция произвежда милионери как става това: Д-рСветозар Василев левия тъ.шак на Мирослав Найденов,ни набута 17 годишно ирландско месо .,заби на 5000 агнета ушни марки за да ги изнесат като български а те блееха на румънски...точиха му делото господа пловдивските съдии...докато накрая му дръпнаха ушите условно...А той милия живее охолно във Виена с цялото семейство върти търговия с имоти ... Неговата пък наследничка д-рТеодора Севова за има няма 2 години като шеф е на тая агенция посочена от Заро и Миро...купи 2 луксозни обзаведени апартамента един над друг до х-л Санкт Петербург за има няма 500 000лв НООООО на името на дъщеря си Светлана Севова??? Двете имат луксозни коли...не им липсват скъпи почивки ... Абе няма ли кой да ги поразгледа тези дами и покровителите им... Значи интереса тук е голям!!!

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?