4232

Още една достойна пловдивчанка става почетен гражданин

Известният пловдивски реставратор и преподавател доц. д-р Елена Кантарева – Дечева ще бъде удостоена с най-високото отличие на Общината „Почетен гражданин на Пловдив”. Предложението е внесено в Общинския съвет от общинските съветници, сред които са Веселина Александрова от ПП – ДБ и Калин Милчев от БСП. 

В мотивите си съветниците посочват изключителен професионализъм, заслуги и богат опит на доц. Кантарева – Дечева в опазването на културното наследство. Зад гърба й  са редица успешно реализирани проекти. Като преподавател по техника на живописта тя е обучила стотици студенти в АМТИИ.  През миналата година доц. Кантарева - Дечева спечели конкурса за шеф на ОИ "Старинен Пловдив", а наскоро - за професор в Академията.

Художник – реставраторът е участвала във възстановяването на емблематични паметници на културата като античните мозайки на Малката и Епископската базилики.

 

На предстоящата сесия ще бъде единодушно гласувано и предложението на съветниците за награждаването с почетна значка на футболистите начело със старши треньор Душан Керкез от ПФК „Ботев”. След спечелената Купа на България председателят на местния парламент Атанас Узунов беше обявил,, че ще предложи победителите за отличие - всички 28. 

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?