3906

Още един пловдивчанин с глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Пловдивчанин е санкциониран за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци до блок 151 в „Тракия“. Нарушението е установено тази сутрин от организатора на „Чистота“ в района, съобщиха от общинското предприятие.

Минути след подадения сигнал на място е пристигнал екип от Пловдивския общински инспекторат. На нарушителя е съставен акт по наредбата за опазване на околната среда, като предвидените за подобни случаи санкции са в размер от 300 до 800 лева.

От „Чистота“ напомнят, че до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти пловдивчани могат да предадат безвъзмездно на специализираната площадка пред базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64А. По график екипи с тежка специализирана техника събират по кварталите едрогабаритни отпадъци – обемни вещи от стара покъщнина като дивани, маси, фотьойли,  матраци, дограма и др., но не и строителни отпадъци.

„Нашето желание е хората да спазват правилата, а не да ги санкционираме. Ще положим още повече усилия да ги информираме как правилно да изхвърлят отпадъците, така че да не се замърсява околната среда“, коментира директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.   

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
БАБА ВУНА

БАБА ВУНА

26.04.2024 | 20:16

Депутатите не спазват правилата.Защо ние баламите да ги спазваме???

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?