Следвайте ни

Още един кабинет за пациенти с COVID-19 работи в Пловдив

viber icon

Приемен кабинет работи от днес в МБАЛ “Света Каридад“. Той се намира във филиала на здравното заведение – клиника „Света Анна“, отделена  само за лечение на  COVID-19.


„Създадена е безупречна организация, няма риск да се смесват потоците от пациенти, осигурени са предпазни средства и всичко необходимо, а персоналът е изключително отговорен, съобщи областният управител Дани Каназирева, след като лично посети болницата и се срещна с лекарите.

Още с влизането в двора,  са поставени указателни табели за пациентите, а за линейките на Спешна помощ е осигурен достъп от другата страна. Отделен вход с асансьор от източната страна на клиниката отвежда пациента до втория етаж, където е кабинетът, оборудван с всичко необходимо. Пациентите се преглеждат при спазване на всички противоепидемични изисквания, увериха от лекарския екип.

„Пациентите в клиника „Света Анна“ са разделени на два потока – единият е на тежките случаи, които минават през Спешна помощ, а другият поток са хората, които искат да ползват само услугите на приемния кабинет - или за консултации, или за хоспитализиране, ако има такива индикации, обясни Елена Христева - изпълнителен директор на „Света Каридад“.


На същия етаж е и отделението, където евентуално ще бъдат приемани пациенти със съмнение за заболяването.

По думите й ситуирането, точно тук, на приемния кабинет и обособяването на част от сградата на „Света Анна“ в отделение за лечение на коронавирус е много добро решение, защото ще поеме пациентите в района, който е много голям.

Клиниката разполага с 40 легла, седем от които интензивни. Те са разпределени в две отделения – за тежки, както и за леки и средно леки случаи. В отделенията на 12-часови смени работят екипи от по 9 души персонал -  лекари, сестри и санитари с ръководител анестезиолог. При нужда, броят им ще бъде увеличен.

„Младите лекари специализанти изразиха желание за това да са на първа линия и да работят под ръководството на рутинирани лекари. Лечебното заведение разполага и с доброволци, които помагат на персонала. До момента няма нито едно подадено заявление за напускане от хората, допълни Христева.

Клиниката разполага и с отделна зона, която при нужда може да бъде обособена като хотелска част за персонала. „Благодаря, както на вас, така и на останалите частни и държавни болници в Пловдив, които безпроблемно организираха работата си с отделни корпуси и отделения само за лечение на коронавирус - болниците „Свети Георги“, Пълмед, „Каспела“, „Иван Рилски“ и бившата окръжна болница, допълни Каназирева.

Областният управител за пореден път припомни, че ако гражданите имат притеснения за здравословното си състояние, след консултация с личния си лекар,  могат да бъдат прегледани в някои от разкритите вече кабинети, където ще се прецени дали да бъдат хоспитализирани или да им бъде назначено домашно лечение.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?