Следвайте ни

Още два дни гледаме Пловдив от виенското колело

viber icon

Гигантското  виенското колело остава на пл. „Централен” още два дни. Днес и утре любителите на подобни атракции могат да се  качат на височината на бившия партиен дом. Цената е 10 лева за няколко обиколки , но има намаление за малки деца.

Договорът с фирмата, докарала съоръжението, е подписан до 28 юни и няма да бъде удължен, казаха от община Пловдив.  В администрацията  е  сформирана комисия от специалисти, които ще направят оглед на площада за евентуални дефекти, появили се заради колелото.  Депозитът  в размер на близо 24 000 лева, внесен от наемателите в общината, се задържа, докато не се изясни състоянието на настилката. Ако има увредени плочки, администрацията ще задържи сумата, както е предвидено в местната наредба.

Ефектната атракция предизвика различни коментари. Едни  се възмущаваха , че тежката конструкция, докарана на новия площад, ще счупи настилката, други  се редяха на опашка да се возят. Според информацията на кмета Здравко Димитров на виенското колело били направени най - малко 15 предложения за брак от младежи.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ракодов

Ракодов

26.06.2021 | 12:44

Не е смешен плач,кой ще я оправя после след това недоразумение - виенско колело, голяма атракция,дано поне общината да е изкарала някой лев от тази "атракция" иначе само главоболия.....

Отговори
2 1
Иванка

Иванка

26.06.2021 | 14:17

И обосновете се, с какво се нарушава настилката? Само да не е в стил д-р Константинов бившият заместник. Кмет!

Отговори
1 0
Иванка

Иванка

26.06.2021 | 11:56

Смешен плач за настилката. По стечение на обстоятелствата бях свидетел, когато измерваха устойчивостта на току що положената настилка, до бившия Нар Маг. Оказа се, че устойчивостта е почти идентична с тази на автомагистралите!

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?