Следвайте ни

Още бетон в дробовете на Пловдив: Този път на улица Весела

Нов инвеститор с разрешение за строеж върху квартална градинка

Поредната зелена площ в Пловдив пада жертва на бетона. С разрешение на застрояване на градинката между бул. "Марица юг" и ул. "Весела" се е сдобила фирма "Инджовстрой" ЕООД, собственикът на имот от 535 кв. м.

В Общия устройствен план теренът не е маркиран като зеленина, а инвеститорът разполага с изряден нотариален акт, ПУП и разрешение за строеж, което му позволява да издигне сграда с височина над 15 м в близост до 16-етажните блокове наоколо.

Абсурдното е, че от двете страни на орисаната за изсичане градинка съвсем наскоро са изградени две нови детски площадки, а на ул. „Весела” и бул. „Марица - юг” са направени нови тротоари с безвъзмездната финансова помощ от ЕС по оперативна програма „Региони в растеж”.

 

За изсичане са нарочени дузина здрави дървета, някои от които на 45 години. В защита на зеленината хората от квартала се събират на протест днес. 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?