Следвайте ни

Още 6,8 млн. лв. влагаме в саниране на блокове

viber icon

През декември Община Пазарджик ще започне  информационна кампания за набиране на заявления от сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради в областния център. За тях може да се кандидатства за саниране по проект за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщи кметът Тодор Попов.

Проектът ще е на стойност до  6 800 000 лева  и ще се изпълнява през 2018-2019г. Той е част от Интегрирания план за градско развитие.  Насочен е основно към малките сгради с до 36 апартамента. Сумат не е голяма, така че ще спечелят инициативните които успеят да се сдружат и да си подадат документите по-рано, отбеляза Попов-

Подробна информация, относно допустимост на сгради, документи за кандидатстване и срокове ще бъде указана в предстоящата информационна кампания.

Важно уточнение за Сдружения на собствениците, които са кандидатствали по Националната програма за енергийна ефективност е, че те, ако отговарят на условията, могат да кандидатстват със създадените от тях сдружения, но с ново Заявление и пакет от документи съгласно изискванията на  Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В рамките на националната програма за енергийна ефективност в община Пазарджик бяха сключени 41 договора с ББР на  стойност 40 110 073, 46 лв. Усвоената /изплатена/ сума по сключените договори за целево финансиране към момента е 37 453 088,26  лв . Сградите,  въведени в експлоатация са  33, а в процес на строителство – 6.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?