Следвайте ни

Осемте джуджета по пловдивски или Народен съд от Мая – коментира кметът Здравко Димитров

viber icon

Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление, оглавявана от Мая Манолова, нагази дълбоко във водите на корупцията и организираната престъпност по високите етажи на властта в България. Едно от последните й големи разкрития е свързано с Пловдив и удря директно кмета Здравко Димитров.  В сигнал до комисията местният бизнесмен Мартин Бурнарски твърди, че е бил рекетиран от човек, който искал да вземе част от бизнеса му. След като отказал, Бурнарски, който продава понички на преместваеми обекти в Пловдив, бил подложен на тормоз и постоянни проверки от Пловдивския Общински инспекторат. Служителите му казали на ухо, че нямат нищо лично срещу него, но интересът бил „от горе”.

Според разказа на Бурнарски, той е получил неприлично предложение за съдружие или за отчисляване на процент от печалбата. Твърди, че е рекетиран от влиятелен бизнесмен, който има връзки в ГЕРБ. В сигнала отказва да съобщи името му, но уточнява, че е собственик на киносалони. Историята е идеална за целите на комисията „Манолова” и наподобява онази от схемата на Осемте джуджета. Тя трябва да покаже и как с натиск по места са се пълнили „онези чекмеджета”.  Засега обаче в сигнала няма никакви доказателства и конкретни факти, а цялото скандално разкритие е на принципа „бях в банята и един човек каза…”.  

Кметът Здравко Димитров вече обясни, че не познава бизнесмена Бурнарски, но е разпоредил вътрешна проверка по случая, за да се разбере, дали някой в Общината не е злоупотребил с името му. Очаква и намесата на прокуратурата, която да разследва случая. От държавното обвинение обаче засега явно не намират достатъчно основания да се самосезират, вероятно заради липсата на конкретни факти и документи по случая.

 Днес  Здравко Димитров ще говори пред медиите по случая, който засега е нещо средно между дело в Народния съд на Мая Манолова и оклеветяваща акция от високата парламентарна трибуна, целяща да внуши, че „сестрата на кмета е к…а”.  А сега той трябва да обяснява, че няма сестра.  

Очаквайте подробности от изявлението на кмета.    

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бай Тошо

Бай Тошо

25.08.2021 | 14:02

Защо всички реват от ГЕРБ, че им открадаха бизнеса или рекетират, като се почне от: Черепа, Цвеетан Василев, Илчовски, даже и коствено е записан и Яне Янев при Цанов Напред и нагоре, гледайте му видеата! Защо така?

Отговори
2 3
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

25.08.2021 | 13:56

ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ Е ЛЪЖА .ТАКА Е НА МЕСТНО НИВО! ЩОМ КВЪРТАЛЕН ДИ.ЛЪР МОЖЕ ДА ГОВОРИ НА ПОЛИЦАЙ НА ТИ ??!!?!? КАКВО ПРАВИМ....ТУКА ВСИЧКО СЕ Е СРАСТНАЛО С ВЛАСТА....А ЗА АВАНТА /РЕКЕТ / СИ Е СУПЕР МЯСТО!

Отговори
5 5
Севел

Севел

25.08.2021 | 12:57

Здравко, момчето сладко, разбра ли най-после какво работи. Станал е за подигравки в целия град с некомпетентността си.

Отговори
8 6
До подмития

До подмития

25.08.2021 | 12:49

Ти вземи се подмий че нямам желание са си цапам члена като го вземаш отзад.Червен швестър

Отговори
6 3
мафия

мафия

25.08.2021 | 12:44

ГЕРБ - ОПГ - организирана престъпна група с цел облагодетелстване на елита й с обществени и европейски средства!

Отговори
9 5
Подмиване

Подмиване

25.08.2021 | 12:00

Марица стои плътно до Здравко и срещу всеки, който каже нещо против него. Много достойна журналистическа позиция. Пардон, ибрикчийска.

Отговори
23 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?