1553

Осем пловдивски двойки запазиха сакрална дата за сватба

Град Пловдив се смята за най-развит и най-предпочитан за организиране на сватбени тържества за изминаващата 2022 година. От 1 януари до днес 1385 двойки са избрали града под тепетата да се врекат във вярност. Пред 2021 година 1592 младоженци са си казали заветното "да".

Най-желаните дати за сключване на брак за 2022 г. са били 22.02 - 20 сватби, 22.07 - 15, 11.11 - 15 двойки, 22.10 - 14 сватби. Седем дами пък ще бъдат булки на наближаващия 22.12.2022. През дните до Нова година има записани още над 40 венчавки. 

"Традиционно летния сезон е много по-предпочитан от младите влюбени. Много от двойките тогава избират изнесените ритуали. През зимния сезон също не липсват желаещи, но предимно за ритуалните зали", съобщи директорът на "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. 

 

Много ​младоженци вече планират своя щастлив ден за новата 2023 година. Мечтаната си сватба ​досега са насрочили 119 двойки. За момента най-предпочитан от ​сватбарите ден се оказва съботата на 23.09.2023 година. Символната дата, която преповтаря числото от месеца и последните цифри от годината, ще стане съдбовен ден за 8 двойки. 

Тази година се наблюдава ръст на смесените бракове. В Дома на младоженците на наши половинки са се врекли във вярност мъже и жени от Филипините, Турция, Камерун, Китай, Пакистан, Индия, САЩ, Румъния, Франция, Ангола, Австрия, Япония, Доминиканската република.

 

Сред известните личности, които са избрали града под тепетата да си кажат "да", са актьорът Даниел Ангелов и един от синовете на кмета на Община "Марица" Димитър Иванов, както и внукът на легендата на Локо Пловдив Христо Бонев-Зума. Когато Христо Бонев-младши и Благовеста Джилянова сключиха брак, десетки гости от Пловдив и София се събраха, за да поздравят младоженците. Двойката се венча в църквата "Свети Петър и Павел", а след това церемонията продължи в елегантно украсените зали "Париж" и "Москва" на Новотела. 

Тарифата за сключване на брак в Пловдив е 78 лева през седмицата, като в нея е включена класическа музика на запис. А в събота и неделя цената е 144 лева. Тогава има музика на живо, включваща пиано, цигулка и флейта.

270 лева струва изнесеният ритуал, а 96 лева е сключване на брак в затвора. 24 лева излиза ритуалът за лежащо болен.

 

Новият хит - бракосъчетание в сферичен одеон

Garden Weddings, наречен новото бижу в сватбения сектор, е още една от причините Пловдив да се гордее с предимствата за своите младоженци. Най-големият сферичен комплекс за сватбени тържества в България предоставя на клиентите си романтика и простор от зеленина във всички кътчета. 

Разположен в подножието на Родопа планина, сватбения комплекс открива панорамна гледка на красивия балкан в най-важния и най-сантиментален етап от всяко тържество, а именно - гражданския ритуал. Единственият по рода си сферичен одеон поставя всяка двойка в центъра на вниманието и на цялата емоция. Заобиколени от своите гости, роднини и приятели, младоженците имат 360-градусова панорамна визуална шир с гледка към всеки един от гостите, което ги прави равни като на кръглата маса на крал Артур.

Богатата зеленина прелива плавно в луксозната сферична сватбена шатра с масивен купол, отразен в испански мраморен под. Кръглата шатра с обща ширина 600 квадратни метра и капацитет за 500 гости прави Garden Weddings най-голямата сватбена зала в нашия град и в цялата страна.

Комплексът е една сбъдната мечта, построена от Нина Кацарова - професионалист в сватбения сектор, с над 30 години опит и стаж, събралa в творческия си път ясната представа кои са плюсовете и минусите на всяко едно от тези хиляди сватбени тържества зад гърба <210>. Мястото разполага със собствена кухня и отваряема конвертируема зала, която предоставя прохлада в топлите дни и атмосфера на сигурност и топлина в по-хладните месеци на сватбения график. Има и огромен осветен паркинг с постоянно видеонаблюдение, собствено сценично осветление, невероятно комфортна арена за welcome drink с панорамен изглед към Родопите.

На разположение са координатори, фотографи, както и агрегати за аварийно захранване. Гостите могат да разчитат и на агенцията за украса с над 30 години опит в декориране и аранжиране на всеки сватбен каприз. Въпреки че на повечето градински ресторанти сватбите на открито са възможни само през топлите месеци,  тук спокойно може да се планира  тържество дори в дъждовни и студени месеци като октомври и ноември.

 

Тенденции

Изумруденозеленото и златното

придават елегантност на церемонията

Младоженците тази година избират тържества на открито в градини на изискани ресторанти, шатри в бутикови винарски изби или затворени комплекси край брега на морето. Това е тенденция, която със сигурност ще се запази и за следващия сезон, смята Меги Диева, организатор на мероприятия. 

Тази година имало и немалко тържества, в които младоженците и техните гости се придържали изцяло към облеклото и ритуалите за съответния фолклорен регион. Сватбеният агент има важна роля за планирането и организирането на сватбата и съдейства в избора на подходящи цветове, аксесоари, цветя, технически екип, гост-изпълнители и всички малки детайли, които биха убегнали на младоженците, а от друга страна, и гарантират тяхното спокойствие в специалния им ден.

 

Стремим се към индивидуалност и неповторимост във всеки аспект на декорацията, а тази година определено вдъхновение черпихме от изумруденозеленото и златното. Двата цвята са толкова елегантни, че в съчетание правят красива комбинация, която очаквам да бъде актуална и в следващия сезон.

Златото е един от най-традиционните нюанси. То се съчетава се с всеки стил на сватба, в различни оттенъци или различни аксесоари (вази, посуда, столове, подаръци за гости, рокли за шаферки). То е красивото допълнение към цветовата палитра, независимо дали сватбата е в класически или модерен стил, заяви Диева.

Като тенденция при сватбената декорация отново се открои пампаската трева, която придава на празника специфична бохо атмосфера. Като цяло през този сезон  са преобладавали по-неутрални цветове, с много леки акценти на ярки тонове. В света на модата пък се появиха наситено червеното и светлорозовото като една прекрасна комбинация, напълно приложима в сватбения декор.

 

Това са два цвята, асоциирани с "любов", които ще подсилят романтиката на тържеството, допълни Меги Диева. Тя се надява догодина повече младоженци да им се доверят и да ги добавят в декора на сватбения ден. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?