71

Организират спортен празник за деца с велосипеди в "Тракия"

Събитието е част от инициативите на ПУ „Паисий Хилендарски“ за развитие на спортната култура в Година на младежта в Европа

 

Спортен празник за деца с велосипеди в Парка на репресираните в район Тракия организира Факултетът по икономически и социални науки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ утре, 29 май,, от 10:00 до 11:00 часа.

Целта на събитието  да привлечем децата към по-активна спортна дейност, както и да изградим и възпитаме в тях отношение към природата, грижа за здравето и съпричастност към околните, обясниха от факултета. И добавиха, че спортният празник е част от екоинициативите на ПУ „Паисий Хилендарски“, ориентирани към облагородяване на околната среда и развитие на спортната култура на младите хора през 2022 г. – обявена официално от ЕК за Година на младежта в Европа.

Събитието се провежда в навечерието на Първи юни, съвместно с Клуба на мениджъра към факултета, Район Тракия – Община Пловдив, Център „Образование за демокрация“, Регионалния информационен център „Европа Директно“ и Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон“, съобщиха организаторите на проявата. 

 

Идеята за празника е на ФИСН като партньор в изследователския проект INNOAIR. Това е първият български проект, финансиран по инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“ на ЕС, насочен към прилагане на иновативни решения за мобилност, зелено придвижване, насърчаване на културна и поведенческа промяна към по-зелени и щадящи околната среда начини на придвижване.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Paula Fox

Paula Fox

28.05.2022 | 17:05

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?