Следвайте ни

Опитваме над 200 вида вино на дефилето в Стария град

viber icon

С рекорден брой участници и много богата музикална програма стартира седмото издание на Дефиле „Вино и гурме” утре в 11 часа на стълбите пред църквата „Света Богородица” в Стария град.

Там ще има кратък концерт на „Духов оркестър Пловдив”. Дегустациите започват в 11.30 часа на различни локации в Стария град. 

Ценителите ще могат да опитат над 200 вида вина. Те ще се купуват с жетони от 75 стотинки.

За всички са осигурени стъклени брандирани  чаши за дегустации, които ще ви дадат усещането за истински професионалисти.

Участниците са рекорден брой – 39. От тях винопроизводителите са 27, а производителите на храни – 12. Целта и тази година ще е да се намери оптималната комбинация вино и храна. 

Дегустационна комисия от специалисти ще определи победителите в конкурс „Най-умело съчетание на вино и храна“. Той се организира съвместно с Университет по хранителни технологии.

Както всяка година, така и сега гостите на дефилето ще могат да дадат своя глас за предпочитаните сортове вина. Чрез попълването на анкетните карти ще бъде определен „Фаворит на публиката“ в 4-те категории вина: червено, бяло, розе и плодово.

Жребий ще определи кои от посетителите, попълнили анкетни карти, ще получат по бутилка хубаво вино.

Освен „Биг Бенд Пловдив” в тазгодишната програма участва танцовото предизвикателство „Jerusalema“ и младежкият камерен оркестър Франк Мартен Плейърс.

Девически хор „Евмолпея” ще има изпълнения на няколко различни локации в Стария град.

Новост е и забавната игра “Не се сърди /винено/ човече“. Особено внимание е отделено на събития, свързани с мавруда. 

„Подвижния фото кът“ ще обикаля всички локации и улички из Стария град.

Всеки, който се е снимал в рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм, участва в играта „Снимка за спомен“. 

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?