4232

Оперна певица изхвърлена от автобуса, питала за климатик

Известна оперна певица Ростислава Ракова е била изхвърлена от градския автобус, след като е попитала защо няма климатик. 

Грозната случка е станала вчера. „Качих се в автобуса от спирката на Тунела, попитах защо не е включен климатик и за три минути чух толкова обиди от кондукторката и шофьора, колкото не съм чувала през целия си живот. На моя въпрос кондукторката заяви, че не е длъжна да ми пуска климатика и 24 часа да бъде любезна. Шофьорът също ми се развика: "Слушай каква, ма, ще те сваля", след което спря на спирката на Университета, отвори вратата и ми нареди: „Слизай да не те изхвърля и да няма шамари”, описа Ростислава Ракова, на която за 35 години в държавна опера са  аплодирали хиляди зрители.

Ростислава  Ракова веднага е подала сигнал в ОП „Организация и контрол на транспорта”. От предприятието увериха, че ще направят проверка . От фирмата, която обслужва линията, също казаха, че ще разговарят и с шофьора, и с кондукторката. А след разговора обясниха за „Марица”, че  температурата навън не е била висока, затова не е бил включен климатик. 

Скандалната случка не е единствена в градския транспорт в Пловдив. Проблем си остава и липсата на работещи климатици в десетки автобуси, въпреки че още през април всички превозвачи бяха предупредени от Община Пловдив и ОП „ОКТ”, че са длъжни да охлаждат рейсовете, след като температурата стигне 28 градуса.

Превозвачите споделят, че все по-трудно се намират шофьори, които да работят в градския транспорт. Освен недостиг на опитни кадри настояват и за по-бързото въвеждане на електронна система, при която в рейсовете няма да има кондуктори, а шофьори ще продават хартиени билети само по изключение. 

По договор с фирма „Тикси”  втората електронна система трябва да се въведе до края на юли. Първата система, за която Общината плати 20 млн. лева, трябваше да заработи през 2016 г., но се провали. 

 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 6 оценки
4.5/5 от 6 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?