Следвайте ни

Опасни конструкции на брега до Хуманитарната

viber icon

Опасна конструкция надвисва от дигата на Марица над речното корито, видя фоторепортерът на "Марица" вчера. Нелепото съоръжение с прокъсана мрежа се намира точно срещу Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". В тази сграда учат и по-малките деца от ОУ "Княз Александър I".  

Цялата дига от панаирния мост до моста на бул. "Васил Априлов" се нуждае от ремонт. Парапетът е ръждясал,  с изкъртени железа, а на много места изобщо липсва. Няколко участъка са с напукан бетон. Стълбищата са обрушени, без парапети и са затрупани с купища боклук.  

Според минувачите, които често се разхождат по крайбрежната алея, парапетите на дигата  и стълбищата могат да бъдат възстановени,  без  за това да се изискват големи средства.  В сравнение  с алеята между панаирния мост и Адата, благоустроена и оборудвана с атракции с европейски средства, занемареното с години пространство изглежда още по-грозно. 

В миналия мандат бившата градска управа направи опит за нова визия на Марица, но добрите намерения останаха  само на хартия.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Катя

Катя

15.01.2020 | 15:48

Вместо да направят ремонт до гребната, само до водната палата , кой знае колко пари са откраднати и тук от бившия кмет и кликата му?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?