Следвайте ни

Опасни конструкции на брега до Хуманитарната

viber icon

Опасна конструкция надвисва от дигата на Марица над речното корито, видя фоторепортерът на "Марица" вчера. Нелепото съоръжение с прокъсана мрежа се намира точно срещу Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". В тази сграда учат и по-малките деца от ОУ "Княз Александър I".  

Цялата дига от панаирния мост до моста на бул. "Васил Априлов" се нуждае от ремонт. Парапетът е ръждясал,  с изкъртени железа, а на много места изобщо липсва. Няколко участъка са с напукан бетон. Стълбищата са обрушени, без парапети и са затрупани с купища боклук.  

Според минувачите, които често се разхождат по крайбрежната алея, парапетите на дигата  и стълбищата могат да бъдат възстановени,  без  за това да се изискват големи средства.  В сравнение  с алеята между панаирния мост и Адата, благоустроена и оборудвана с атракции с европейски средства, занемареното с години пространство изглежда още по-грозно. 

В миналия мандат бившата градска управа направи опит за нова визия на Марица, но добрите намерения останаха  само на хартия.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Катя

15.01.2020 | 15:48
0 0

Вместо да направят ремонт до гребната, само до водната палата , кой знае колко пари са откраднати и тук от бившия кмет и кликата му?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?