Следвайте ни

Опасна зона! 13 души за малко да се удавят в Гребния канал

viber icon

13 души са паднали по невнимание в ледените води на Гребния канал в Пловдив само за 20 дни, съобщи директорът на ОП „Общинска охрана” инж. Димитър Палашев.

„Само за последните три седмици са станали няколко опасни инцидента на Гребната база с подхлъзване и падане на хора в студените води", допълни той пред фокус. Тринайсетимата са били спасени благодарение на бързата намеса на общинската охрана там или притекли се на помощ граждани. За щастие всички пострадали са се разминали с леко измръзване и уплаха.

„Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гости на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата“, призова Димитър Палашев. Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец.

На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобед, се подхлъзват и падат във водата и отново са спасени от служителите на общината. Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, точно срещу трибуните. Граждани и дежурният охранител отново успяват да предотвратят удавяне.

На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, за да я спасява, но поради ниските температури и двамата не успяват да доплуват до брега. Дежурният охранител от „Общинска охрана“ ги изважда като им помага с пояс и въже.

На следващия ден около 13:45 ч. момче и момиче с куче падат във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани.

Три инцидента има и на 15 декември. Към 15 часа жена пада във водата, но бързо бива извадена от съпруга й. Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и отново е изваден от охраната. Към 16:30 ч. група от трима студенти се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата. Той отново е спасен, благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител.

Последният инцидент е от 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са спасени, благодарение на служители на „Общинска охрана“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Възмутен

Възмутен

22.12.2020 | 10:49

Значи- на тъ-пи-те и-диоти по един полицай,пожарникар и охранител да има до тях-пак ще цамбурнат във Гребната! Що за темер-утин трябва да си за да попаднеш по това време във водата?

Отговори
1 0
Лелеее

Лелеее

22.12.2020 | 02:34

Нима в Общинска охрана назначават парамедици и спасители? Браво.

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

21.12.2020 | 22:39

Много ви моля,ако сте решили да се самоубивате,намерете някое друго място и по някой друг начин.Гребната база е зона за отдих и спокойствие,а не зона за изпълнение на самоубийства.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?