71

Опашки се извиха на великденския базар на Гребната база СНИМКИ

От щанда на ДГ "Мирослава" малчугани и родители купуваха измайстореното от хлапетата 

 

Опашка се изви пред щандовете на великденския благотворителен базар, който се проведе днес на Гребната база. Деца и родители измайсториха яйца, венци, великденски кошници и картички, и ги изложиха на щандове в помощ на различни каузи.

В традиционната акция на Младежкия център тази година се присъединиха училища и детски градини, има и няколко самостоятелни творци. 

Опашка се изви пред щанда на ДГ "Мирослава", малчугани и родители купуваха измайстореното от хлапетата и от тях самите. Пъстри картички, яйца за украса, венци красяха шатрата. 

"Всичко е правено от сърце от децата и техните родители. Благотворителността е традиция при нас, така създаваме модел за поведение, формираме ценности и добродетели", споделиха учители от екипа на детската градина. 

Събраните средства ще бъдат предоставени  за кампанията на БЧК в помощ на деца, пострадали от пътно-транспортни произшествия.  

Възпитаниците на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров" пък избраха да подкрепят кауза в помощ на децата от Украйна. Осем от тях са настанени в манастира "Св. Козма и Дамян" в Куклен и събраните средства смятат да дарят за нуждите им. С проявена креативност и чувство за естетика учениците бяха изработили модни бижута от кожа, ключодържатели, несесери, книгоразделители. 

Тази година учениците от 3, 5 и 6 клас на ОУ "Васил Левски" избраха каузата да съберат средства и подпомогнат лечението на две деца. "Всяко дете заслужава да бъде щастливо и усмихнато  и ние ще помогнем за това", споделиха възпитаници на училището. Те обясниха, че е традиция да участват в такива благотворителни акции. Тази година се включват други класове, така има приемственост. Най-щастлива бе художничката Ема Попова, чиято картина "Мечо Пух" беше харесана и купена от клиенти. На сергията можеха да се видят още яйца, украсени с техниката декупаж. 

Творците от Младежки център - Ралица, Виктория, Красимира и Тодор изложиха свои картини. Със събраните средства ще закупим храна и ще я поставим в хранилки из града за бездомните животни, разказа Деница Добрева. 

234595

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?