Следвайте ни

Опасен ли е Бетонният мост в Пловдив? Говори кметът Здравко Димитров СНИМКИ

viber icon

Кметът Здравко Димитров, в компанията на зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, направи оглед на състоянието на Бетонния мост след сигналите за появила се пукнатина. Градоначалникът бе категоричен, че съоръжението не е опасно.

„Това е работна фуга, решението е ремонт. Няма опасност за самото съоръжение. Фугата е хоризонтална, на другото стълбище е перпендикулярна и има възможност водата да се оттчиа. Тук може би е трябвало навремето технологично да се направи отводняване, но не е било предвидено. Водата се просмуква, свива се, разширява се според сезона и ето го резултата. В никакъв случай не ми харесва състоянието на моста, но така или иначе тази пътна връзка предстои да бъде изградена наново след пробива под Централна гара.  Но до тогава няма проблем за движението по самото съоръжение“, категоричен бе Здравко Димитров. Той допълни, че в най-скоро време, при затопляне на времето, ще бъде направен ремонт на проблемните участъци по моста. 

„Чисто конструктивно проблем с моста няма. Това е проблем в технологичната фуга. Ще предриемем мерки, ще направим конструктивно обследване и на останалата част от съоръжението. Предстои стандартен ремонт. Такъв не е правен от построяването му през 1981 година. Ще се почисти арматурата, ще се подмаже. Ще се прави и отводняването. Това е козметичен ремонт, който въобще няма да е скъп. Няма да има сложни процедури“, коментира зам.-кметът Пламен Райчев. Градоначалникът заяви, че не са получавани други сигнали за проблем с Бетонния мост, освен този в социалните мрежи. „Ако бяхме получили, щяхме да реагираме веднага. Каквото зависи от нас, ще бъде направено“, добави Димитров. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Експерт

Експерт

13.02.2021 | 19:27

След като първия човек в града баскетболиста с ръце в джоба и на око ви казва, че моста не е опасен значи е той е прав! Утре и губернаторката, като иде да го види и тя като каже, че не е опасен, ще ви затвори устите на всички разбирачи, инженери, архитекти и всякакви проектанти дилетанти!!!

Отговори
9 4
Под карантина Задължително

Под карантина Задължително

13.02.2021 | 18:53

Много е опасен моста Доказано разнася Корона вирус Ония от НОЩ къде спят по нощите Ония от РЗИ ко гледат Пък и без маска стърчи насред Пловдив и им показва среден пръст малко крив като самия себе си ама пръст Затуй да съ карантинира най малко за 14 дни та да видим от Кичюка как заразата шъ скочи в Мараша

Отговори
10 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?