Опасен хищник дебне в центъра на Пловдив, хората в паника

Опасният хищник, който бе засечен в началото на годината да се разхожда в центъра на града, отново всява смут сред пловдивчани. Става дума за каракала, който бе заснет до хотел „Марица“ и изправи на нокти живеещите в района. Въпреки уверенията на екоинспекцията, че звярът няма редовно разрешително и ще бъде конфикускуван, днес той се появи заедно със стопанката си в делови център „Пловдив“, съобщи читател на „Марица“, който има офис в сградата. Той обясни, че работещите там са пуснали сигнал до полицията и прокуратурата, тъй като смятат, че появата на животното е опасна за хората.

Каракалът достига височина до 50 см, тегло до 20 кг и дължина около метър. Според зоолозите той е добродушен и е способен да ви изплаши с външния си вид, но не и с поведението си.

Заради това съчетание на външен вид и характер той се слави като един от най-скъпите домашни питомци в света.

Припомняме, че семейството, с което живее каракалът, показа през януари официален документ на дивото животно, издаден от държавата. От екоинспекцията обаче контрираха, че дивата котка е регистрирана по погрешка като домашна. Разрешителното вече било анулирано, а служителят, издал документа, вече не заемал тази длъжност.

Собствениците тогава обясниха, че не искат да се разделят с любимеца си.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
аз

аз

02.05.2019 | 23:49

Що не оставите хората и котката им намира?? Едва ли този котьо представлява опастност за някого... или поне не повече от бойните породи кучета които гордо биват разхождани без намордници!

Отговори
4 0
виктор

виктор

02.05.2019 | 21:57

Колко "хора" до сега избиха себеподобни - неволно или целенасочено? 100? 200? Що не оставите животинката намира и да оправите с хората?!?

Отговори
4 1
разпадът на една държава

разпадът на една държава

02.05.2019 | 20:42

Ватниците и мурзилите не ги закачат у нас.. те са като цигойните - властта си ги обича, народа ги храни.

Отговори
2 4
От гражданите

От гражданите

02.05.2019 | 19:59

Сложете го в празния Зоопарк

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?