Следвайте ни

Опасен балкон застрашава минувачите по "Авксентий Велешки" в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Балкон на ъгловата къща на ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Авксентий Велешки“ може всеки момент да се срути върху някой от минувачите. Полуразрушената тераса е на втория необитаем етаж на къщата, строена през 1912 г.

Съседи са подали сигнал до район „Централен“, но собственикът не е взел мерки след препоръка на райкмета Георги Стаменов да се обезопаси балкона. 

При проверка е установено, че „фасадите на сградата и терасата на втория жилищен етаж са силно компрометирани. Фасадите са с подкожушена мазилка, а от терасата видимо се откъртват парчета цимент, арматурата на терасата се е оголила и корозирала“, пише в констативния протокол след извършена инспекция от район  „Централен“.

Информацията е сведена до знанието на собствениците Братан Стоев и Борис Стоев. Те са предупредени незабавно да обезопасят терасата, до 15 дни от получаване на заповедта, която е издадена още през април 2018 г. В противен случай санкцията е от 1000 до 5000 лв., съгласно 232, ал. 5 от ЗУТ. 

Вече трета година никой от фамилия Стоеви, които не живеят на ул. „Цанко Дюстабанов“ 41, не е взел мерки. Съседите са се видели в чудо и се молят да не стане беля и чак тогава балконът да се обезопаси. 

Снимки от Наташа Манева

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?