Следвайте ни

Опънаха протестни плакати срешу директорката на ДГ "Мир"

Родителите продължават да настояват Джаникиян да си ходи

viber icon

Оградата на детска градина "Мир" в Пловдив осъмна облепена с протестни плакати срещу директорката Светлана Джаникиян. Градината в пловдивския район "Западен" стана скандално известна след като баща на 5-годишно момченце се оплакал, че детето е системно наказвано от помощник-възпитателка, включително и да мие тоалетната.

"Искаме мир в ДГ "Мир" и "Обещахте оставка" пише върху плакатите. 

Директорката Светлана Джаникиян в началото на миналата седмица се върна на работа от дълъг болничен, за което "Марица"  съобщи. От общината й връчиха предписанията след скандала, който се разрази в детското заведение
 

„В предписанията настояваме за мерки от страна на директорката, с които рязко да се подобри диалогът в екипа, за да спадне напрежението”, каза зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Миналата седмица родителите проведоха среща със Стоянов, на която отново настояха за оставката на директорката. "Не стигнахме до диалог и консенсус, които да ни удовлетворят", заявиха недоволните майки и бащи. Категорични са, че няма промяна в тяхната позиция и искат отстраняване на директорката.

Джаникиян е обявила конкурс за свой заместник и вече се провеждат интервюта с евентуални кандидати, гласи последната информация от забавачката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Наталия

Наталия

14.01.2020 | 13:54

Само сте пропуснали да споменете заместник директор а не някой на нейното място

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?