Следвайте ни

Опаковаха пейките на Главната, снегът ни прибра по домовете СНИМКИ

viber icon

Пейките на Главната улица са опаковани с предпазни ленти, за да се вижда отдалече, че сядането е забранено. Но и мераклии за разходка днес преди обяд нямаше не само в кварталите, но и в суперцентъра, показа проверка на "Марица".

 

 

И времето ни сякаш казва: "Останете в къщи", пошегува се с горчива усмивка един от малките пешеходци.  Двама - трима с бърза крачка и чадъри бързаха да се скрият, излезли вероятно по неотложна работа. 

 

 

 

Закъснелият сняг не предизвика никаква радост дори и сред децата хем заради забраната да излизат навън, хем защото вече с нетърпение чакаме слънце с надеждата, че слънчевата радиация и високите температури погубват заразата, както каза тази сутрин д-р Тодор Кантарджиев.

 

 

Зловещо мъртвило цареше до шадраваните, по Главната, на ул. "Отец Паисий" и "Райко Даскалов". Всички магазини за дрехи, козметика и обувки са затворени.  На централния площад дори и гълъбите бяха се скрили под стряха на близките сгради. В Цар - Симеоновата градина нямаше жива душа.

 

 

Почти празни вървят през деня градските автобуси. В един от тях фоторепортерът на "marica"  пропътува няколко спирки с още трима човека - всички до един с маски и на далечно разстояние един от друг.


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?