Следвайте ни

ОП „Чистота“  вече няма да поставя пътната маркировка 

viber icon

Полагането на пътна маркировка в Пловдив преминава към ОП „Организация и контрол на транспорта“. До момента това задължение се изпълняваше от ОП „Чистота“ Това решиха общинските съветници след като приеха новия Правилник за устройството и дейността на ОКТ. 

Общинското предприятие по контрол на транспорта вече ще отговаря за маркировката на пешеходни пътеки, спирки на градския транспорт, паркинги, детски и спортни площадки. За големите улици и булеварди ще се подписва договор с изпълнител след проведена обществена поръчка.

Нови назначения в предприятието, заради промяната няма да има, но 4 работни места от отдел „Организация и контрол на обществения транспорт“ ще бъдат  прехвърлени към отдел „Безопасност на движението“, който поема новата дейност.

Така със заповед на кмета Здравко Димитров, към предприятието трябва да се прехвърлят три специализирани машини:  машина за маркировка и аксесоари на стойност 95 868  лв.; машина за безвъздушно полагане на пътна маркировка – 26 280 лв.; фреза за отстраняване на стара маркировка – 8280 лв. 

Промяната на изпълнител на на дейността по маркировките е част от стратегията по оптимизация и намаляване на разходите на общинските предприятия, която бе предприета от кмета Здравко Димитров и неговия екип. Тя предвижда още обединяване на ОП "Чистота", ОП "Градини и паркове" и ОП "Дезинфекционна станция" в ново предприятие „Зелени системи“. Освен това „Зоопарк Пловдив“  трябва да се влее към общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?