4232

Онкодиспансерът начело на общинските фирми с висока печалба

КОЦ - Пловдив по традиция се нарежда начело на общинската икономика - общо 14- те търговски дружества, всички - със здравна дейност.

Онкодиспансерът има 2,5 млн лева печалба според балансовия отчет за 2023 г.  Висока печалба се отчита в лечебното заведение от години. 

Отчетите на всички фирми бяха приети днес на сесията на Общинския съвет, без дебати.

МБАЛ “Св. Пантелеймон” / Втора градска/ също е на печалба, но много по- малка - 191 000 лева. Другата общинска болница “Св. Мина” е с 66 000 лева загуба за 2023 г, но с натрупаните загуби в годините назад са 3. 2 млн лева. 

С печалба  е завършил миналата година Спортния диспансер - 15 000 лева. С положителен резултат са отбелязали в Центъра за психично здраве. На загуба обаче продължава да работи Център за кожно- венерически заболявания.

От 7- те общински ДКЦ с най - добри резултати е ДКЦ 1 / до Понеделник пазара/ - печалба от 115 000 лева. 

Всички поликлиники на Общината са приключили годината на плюс, с изключение на Медицински център - 6. Преместването му в сградата на Първа градска болница от собствена сграда на “Любен Каравелов” и свиване на дейността доведе до влошена работа.

Шефът на здравната дирекция в Общината Лилия Недева увери, че има идея за вливане на МЦ - 6 в друго ДКЦ, но тъй като има много дългове, това ще стане, когато се заделят средства.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?