Следвайте ни

Омбудсманът: Да открием магазин за бедни на народни цени

viber icon

Общината да разкрие магазин за социално слаби граждани на народни цени по време на пандемията. Това предложение е направил пред обществения посредник Борислав Стаматов възрастен пловдивчанин. 

Идеята предвижда Общината да осигури помещение, подходящо за търговски обект с хранителни стоки, но  да не начислява наем. Тогава ще се намери фирма, която при тези условия ще може да  продава продукти по намалени цени, достъпни за хора с ниски доходи, твърди авторът на предложението.

От общината обаче напомниха, че според нормативните актове нямат право да предоставят безвъзмездно своя собственост на фирми и граждани.

Общо 304 сигнала са получени при омбудсмана през миналата година, става ясно от отчета  на  Борислав Стаматов, който ще се разглежда на утрешната сесия на Общинския съвет.  Пловдивчани се оплакват от лошата пътна инфраструктура, дупки на улици и тротоари, търсят съдействие срещу незаконно строителство, споделят проблеми със съседи, които предприемат без  тяхно съгласие вътрешно преустройство на апартаменти,  а също така и от мудното предвижване на преписки в общината. Една от болните теми е презастрояване.  Собствениците на имоти на Пещерско шосе в участъка между бул. „Васил Априлов” и „Данаил Юруков”  приканват градската управа за по-бързо отчуждаване, предвидено в градоустройствените планове още през 80-те години на миналия век заради разширение на булеварда. Те са лишени от възможността да строят върху земята си. Общината обаче няма пари, за да плати за имотите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?