Следвайте ни

Омагьосана дупка пред хотел "Родопи" подлуди шофьорите СНИМКИ

viber icon

Хлътнал асфалт на кръстовището ул. „Индустриална” и „Кукленско шосе” в район „Южен” къса нервите на шофьорите вече близо месец. Дупката може да потроши минаващите коли, особено преминаващите на по-висока скорост .

Мястото е точно до хотел „Родопи” и е под кръпка на платното, където явно има подземна инфраструктура. 

Най-куриозното е, че все още не е ясно кой е виновник за пропадането на асфалта, който е хлътнал повече от педя. Другата аномалия е, че омагьосаната дупка цъфва отново след всеки ремонт.

От кметството на „Южен” смятали първоначално, че става въпрос за недобре поставена тръба от близко предприятие. Въпреки това спешно се заели с ремонта.

Главният инженер в район "Южен" Константин Георгинов обясни пред "Марица", че два пъти е копано да се поправи хлътването – и двата пъти асфалтът пропада пак. Така и не става ясно защо.

„Ние поправяме – мястото пак си пропада! Уведомихме „Сити газ” защото там минава едно тяхно трасе – според тях всичко е изрядно. Уведомени са и ВиК, тъй като в южна посока минава техен водопродвод. Съмнението ни е, че там нещо работи за това пропадане. Може да е дребна авария, която постоянно пропуска вода”, предполага инж. Георгинов.

При „Сити газ” няма аномалия в отчитането на подаването – значи няма огъната или деформирана тръба, смятат от фирмата.

От ВиК също отговорили на двете съобщения от кметството, че проблемът не е в тяхната инфраструктура.

Там няма наш водопровод - това са тръби за газопадаване, което означава, че няма как да ние да работим там. Някакво объркване се е получило, предполагат от водното дружество.

„Трябва да инициираме едно затваряне на кръстовището – да се изкопае пак и да видим какво ще излезе отдолу”, надява се да се намери решение инж. Георгинов.  

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Кукли на конци!

Кукли на конци!

09.07.2021 | 15:08

Да задължително да се разкопае К. Шосе! Там може да намерите дипмомата на идж. Тотев и физкултурник Димитров! Може и някое кюлче от рушвета фирмата която е правила ремонта да е оставила! Така, че задължително трябва да го разкопаете, колкото може по-дълбоко!

Отговори
8 0
Кмет

Кмет

09.07.2021 | 14:32

Кво мранкати ? Нъли виа ма избрахти.

Отговори
5 1
Отчаян

Отчаян

09.07.2021 | 14:05

То на Кукленско да беше само тази дупка и пропадане на асфалта...просто смешна работа...кога ли ще видим този булевард в нормален вид

Отговори
7 2
Минете по коя да е неасвалтирана улица в Кичука!

Минете по коя да е неасвалтирана улица в Кичука!

09.07.2021 | 14:26

Тотален мармалад. Кукленско в сравненние е .... магистрала

Отговори
6 1
Алллллооооооо, Кмете!!!!

Алллллооооооо, Кмете!!!!

09.07.2021 | 11:48

Дупката на Бетонния мост посока "Била" при изкачване е тройно по-голяма и опасна! Кога ще я запълните бе, другари?

Отговори
15 1
Папукчийски

Папукчийски

09.07.2021 | 12:12

След като бутнем моста, ще я запълним.

Отговори
10 2
АЛоооУ

АЛоооУ

09.07.2021 | 14:08

3 месеца ми отне след сигнал от медиите да оправят едни дупки в квартала, а им бях писал още Януари :D Днес им писах и за дупката на моста да видим кога ще е оправят

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?