Следвайте ни

Драма: Олга и синът й останаха без дом заради забавен наем

viber icon

Възрастна пловдивчанка и синът й останаха с цялата си покъщнина за два дни на улицата след като хазяинът им ги изхвърли от жилището им в блока на „Преспа“ 6. 

На третия ден един добър пловдивчанин ги настани под наем в своя апартамент.

„Всичко, което съм купувала за 37 години трудов стаж със заеми, остана под дъжда! Мъжът ми не даваше да тегля, но аз исках да живеем като хората. Втората вечер някой отмъкна двете ни черни кресла“, отчаяна е Олга Ангова. 

Дамата е работила в прокуратурата, в профсъюзите, в „Биомашиностроене“ и къде ли още не. Имали са апартамент, който продали преди години за да си купят къща някъде в града. Не намерили подходяща и парите свършили. 

Хазяинът им ги изхвърлил защото забавили с месец наема от 250 лева. Синът й - Димитър Стойчев, му платил следващия месец два наема накуп. 

„Изхвърли ни понеже пари няма, господине, няма какво да се лъжем! Синът ми Митко го помоли да забави за месец, а после му плати двата месеца накуп“, разказва леля Олга. 

Когато хазяинът /бивш военен/ решил да ги изхвърли на улицата, заключил жената пред апартамента по чехли и пеньоар. И започнал сам да им събира багажа.

Семейството живее само с пенсията на Олга Ангова от около 300 лева. Към нея тя получава около 100 лева от пенсията на мъжа си. Синът Димитър очаква скоро да започне работа към строителна фирма.

Димитър е завършил театрална режисура в столицата на Коми – Сиктивкар. В края на 80-е е работил 3-4 години в Пловдивския драматичен театър. Според бившите съседи на леля Олга – много пие. 

„Аз да пия! Само бира. Аз какво мога да разкажа за тези съседи...“, заканва се Димитър. 

След като останали на улицата, друг пловдивчанин им предложил за същите пари малко по-голям апартамент в отсрещния блок. 

Багажът им обаче още е на улицата и дъждът го вали. „Ще го набутаме някак в другия апартамент“, казва старата жена.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?