Следвайте ни

Огнеборец номер 1 в Пловдив: Българинът пали, където свари 

viber icon

В най-горещия ден от годината - 2 август, огнеборците в Пловдив и региона са се борили с пожари на площ от близо 6500 декара. Това е написал в профила си в социалните мрежи директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. За пореден път той излиза с гневен пост, в който главен герой е безотговорността на хората. 

"На 02.08.2021 г. в един от най-горещите дни на годината, в който температурата достигна 43 градуса по Целзий "благодарение" на усилията на недобросъвестни граждани, в Пловдивска област бушуваха множество пожари на територия около 6500 дка. Бяха застрашени и населени места.

Горяха горски и полски насаждения на голяма площ и обширен фронт. Благодарение на бързите и професионални действия на огнеборците от Пловдивска област и техните колеги от съседни региони, както и пожарникарите доброволци, пожарите с много усилия и мъжество бяха локализирани и погасени", пише комисар Мангараков. 

По думите му, за пореден път се доказа, че на българина, като му се каже да не се пали огън, защото е опасно за живота и здравето на гражданите, той се надпреварва да пали, където свари.

" Скъпи граждани! Не палете огън в горите, в нивите и междублоковите пространства. Помислете за живота и здравето на пожарникарите, защото и те са хора", призовава огнеборец номер 1 в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?