Следвайте ни

Оформят се невидими градове под тепетата

viber icon

От 10 до 13 октомври на няколко места в района на Сахат тепе и река Марица ще бъдат ​осъществени различни по вид и форма опити в изкуството в публична среда.

Програмата на "Невидими градове" включва лекции, срещи, уъркшопи, прожекции, интервенции, пърформанс и хепънинг ситуации в публична среда. Всички те ще се обърнат към съвременното изкуство, отделено от визуализацията и образността, към по-невидимия съзерцателен регистър. Най-важното за изкуството в публична среда е, че то зависи от степента и формата на взаимодействие и ангажираност на автора със заобикалящия го свят.

В основата на "Невидими градове" са пространственото контекстуализиране, поетизиране, уплътняване и преформулиране едновременно на изкуството и на физическия ландшафт чрез изкуството. Проектът е отворен и всички желаещи ще могат да се включат не само като публика, а като участници в преоткриването на пространствата в Града под тепетата и създаването на нови значения в тях. Част от събитието ще са артистите Аликс Аканта, Мич Брезунек, Ина Валентинова, Андрей Врабчев, Марина Генова, Дарена Георгиева, Димитър Грозданов, Велизар Димчев и други.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?