71

Официално: Тръгва нов полет от летище Пловдив! Ето дестинацията

Нов полет тръгва от летище Пловдив. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира този юли.

Към този момент седмично от летище Пловдив се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.  

„Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър с тяхната авиокомпания, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище Пловдив. Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището преди 12 месеца.

„За тази една година смятам, че направихме доста. Увеличихме значително обема на полетите, които се осъществяват от летище Пловдив. Увеличихме значително приходите към дружеството, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подпомагат финансовото състояние на дружеството и смятам, че доста подобрихме инфраструктурата на самото летище”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в рамките на една година с авиокомпания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се изпълняват от Аrkiа, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище Пловдив за пътниците на аеропорта чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има възможност за връзки с международни дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации. Атрактивни и са и редовните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край британската столица.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 8 оценки
3.4/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Среброљуп Мангизлиевски

Среброљуп Мангизлиевски

30.05.2023 | 20:36

А од Пловдив до Скопје кога ќе летаме?

Отговори
0 0
Кирил Къртев

Кирил Къртев

30.05.2023 | 20:13

От години чакам Пловдив Атина Пловдив. А дано ама кой знае.

Отговори
0 0
мизерия завинаги

мизерия завинаги

30.05.2023 | 18:02

С тази "подобрена" инфраструктура, да бяхте оправили най-накрая единият писоар в мъжката тоалетна, който е завит в черен чувал и не работи от 3 години....... жалки, жалки, та най-жалки

Отговори
3 1
Разочарован! Къде са полетите до Dortmund?

Разочарован! Къде са полетите до Dortmund?

30.05.2023 | 13:56

Наистина дестинации които не вълнуват хората! Защо прекратихте полетите до Dortmund? Много лошо управление на летище Пловдив!

Отговори
4 2
Мразим джендъритее

Мразим джендъритее

30.05.2023 | 14:58

Прекратиха ги защото 95% от пътуващите са онези мургави примати на които им липсва хромозом. След тях самолетите бяха за основно почистване.

Отговори
7 1
someone

someone

30.05.2023 | 13:36

в пъти по-удобно ми е да отида на летище София, до летище Пловдив ако нямаш кола си загубен.Освен това лети до дестинации, които мен не ме интересуват.

Отговори
2 3
Ицо

Ицо

30.05.2023 | 10:32

Тези си мислят, че от тях започва “ летоброенето”.

Отговори
6 1
С виртуални пари

С виртуални пари

30.05.2023 | 10:25

Няма как да летя до Манчестър, да кажем....!

Отговори
5 0
До Dortmund  бих летял!

До Dortmund бих летял!

30.05.2023 | 14:01

До Manchester никога!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?