Следвайте ни

Официално: Ангел Стоев поема Пловдивска област

viber icon

Новият губернатор ще трябва да реши какво да прави със служителя си ген. Йордан Кюмюрджиев, който навремето му бе шеф в полицията 

Нов управител ще има от днес Пловдивска област. Това е Ангел Стоев, икономист, бивш служител на полицията и ДАНС и бивш изпълнителен директор на сдружението "Бизнесът за Пловдив". Стоев беше назначен вчера за губернатор с решение на Министерския съвет. Сменени са 24 областни управители. В останалите 4 области действащите заместници станаха изпълняващи длъжността.  

Очаква се Ангел Стоев да прекрачи прага на новия си кабинет в 9 часа сутринта. Следобед вчера той вече е участвал в първо съвещание. 

Петър Петров, който за кратко заемаше поста на губернатор, след като Дани Каназирева подаде оставка като депутат от ГЕРБ, е освободен.   Бившият кмет на район „Източен” е в пенсионна възраст, тъй като е роден 1955 г. Засега не знам с какво ще се занимавам, каза Петров пред репортера на "Марица". Иначе името му се споменава като евентуален кандидат за омбудсман на Пловдив, за която длъжност ще бъде обявен конкурс в Общинския съвет. 

И други рокади не са изключени в Областната администрация, по подобие на тези, които служебното правителство подхвана  в държавните институции. Някои са започнали да търсят работа, други са в отпуск. 

Още двама зам. областни управители - Евелина Апостолова (ГЕРБ) и Димитър Керин (Атака), вероятно ще бъдат освободени, както се прави от заранта на демокрацията, защото са част от политически екип.  Спокойно посреща предстоящите промени главният секретар на областта ген. Йордан Кюмюрджиев, някогашен директор на Областната дирекция на МВР и бивш председател на Общинския съвет в Пловдив. Стриктно изпълнява указанията на ЦИК за подготовка на парламентарните избори. Оттам нататък каквото стане - в пенсионна възраст съм, а и досега съм заемал постове само ако ме поканят, казва ген. Кюмюрджиев.

От системата на МВР припомнят, че Ангел Стоев е бил служител на полицията по същото време, в което Йордан Кюмюрджиев е оглавявал Областната дирекция. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СЕ ЗАВРЪЩА

ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СЕ ЗАВРЪЩА

20.05.2021 | 09:51

БИВШ ОФИЦЕР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ , БРАВО …….

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?