1553

Офанзива на Кукленско шосе, сменят водопровод

Строителни машини и мощна бригада работници са струпани на Кукленско шосе, където продължава основен ремонт по договор между Община Пловдив и „Европейски пътища”. Вторият етап на реконструкцията стартира преди един месец в западното платно на булеварда между кръстовищата с улиците „Скопие“ и „Индустриална“ със срок на завършване 31 май. Движението е пренасочено в източното платно, трафикът е тежък, особено в пиковите часове, и шофьорите се надяват строителите да не се бавят повече от договореното време.


„Стараем се да поддържаме добри темпове и да приключим този участък в срок, след което веднага ще започнем следващата отсечка - от кръстовището с ул. „Индустриална”, в посока Митницата, до бензиностанция „Еко”. Вече се полага магистрален  водопровод Ф-500, прави се цялостна реконструкция, като освен нас, на обекта работят и други оператори, например за оптични кабели”, обясни инж. Гинка Маринова от „Европейски пътища”.


Тя допълни, че обектът е сложен, тъй като под булеварда минават газопровод и тръби на „Топлофикация”. Договорът е на стойност 6 млн. лв. и включва цялостен ремонт от ул. „Даме Груев” до землищната граница на Пловдив. Ремонтът започна преди пет години, но беше спрян заради реконструкцията на ул. "Даме Груев" и недостиг на пари в бюджета, но беше възобновен тази пролет. Строителите имат ангажимент да обновят тротоарите, по които да мине и велоалея.

 


Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?