Следвайте ни

Одит откри: Околовръстното на Пловдив застрашава живота на пътуващите

viber icon

Ремонтът на околовръстното шосе на Пловдив е направен с много нарушения, а някои дейности не са извършени добре.

Това сочи резултатът от инспекция, извършена от сертифициран одитор по поръчка на Института за пътна безопасност. Сред констатациите са, че има 30 нерегламентирани входно-изходни пункта, недобър контрол на скоростта, както и други опасности, които застрашават живота и здравето на пътуващите по него.

 „На 31.05 2021 г. докладът е изпратен на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Въпреки констатираните дефицити, които застрашават живота и здравето на всички участници в движението по инспектирания участък, реакция от страна на министъра и поверената й АПИ няма. Затова публикуваме доклада с очакване на отговорните институции незабавно да предприемат коригиращи действия”, пишат от института, който е неправителствена организация, оглавявана от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев. 

Сред откритите нередности по прясно ремонтирания участък е, че вертикалната сигнализация с пътни знаци с много редки  изключения е старата. На няколко места пък има разминаване между пътния знак и хоризонталната  маркировка. Липсват площадки за аварийно спиране, както и отводнителни канавки. 

При одита е установено, че на определени места липсват пътни знаци за ограничение на скоростта или забрани за изпреварването. 

Път II-86 като обходен път на Пловдив обслужва транзитно, в голям процент „товарно движение“. Същевременно район​ът е селскостопански, а така също е изградена и индустриална зона. В тази  част на околовръстния път на Пловдив няма автобусни линии и достъп​ът е изключително с автомобили. Това предполага наличие на значително  местно, локално движение. Преплитане на транзитното и локалното  движение може само да е предпоставка за завишена аварийност.  Наложително е отделяне на локалното движение в локални платна и  регламентирано навлизане, пресичане на път II-86 на правилно  сигнализирани с пътни знаци и хоризонтална маркировка пътни  кръстовища. Неправилно формираните входове и изходи следва да  бъдат редуцирани, пише още в доклада, който ИПБ е изпратило до министър Виолета Комитова. 

Коментари (8)

Да така е...

Да така е...

08.06.2021 | 19:43

А какво ще кажете за състоянието на ремонтирания път Пловдив - Пазарджик? И там стана само по-красиво. Нито е по-широко, нито е по-удобно, напротив стана опасно без банкет и с тези безсмислени мантинели. Освен това е натоварено като градска улица. Отново пари на вятъра......

Отговори
0 0
Жител  на  ,,Тракия,,

Жител на ,,Тракия,,

08.06.2021 | 17:21

Драги драскачи. Защо пишите само глупости, елате в квартала ни да видите на място как една улица в самия квартал от години вече се брои за околовръстно и на никой не му пука че тежките тирове тресат апартаментите през минута. То бяха обещания от Борисов ,от сегашния кмет и в края на краищата парите за тази отсечка отидоха за прочутите стадиони. Наслушахме се на най нагли лъжи.

Отговори
0 1
ТИПИЧНО ПО ГЕПИРАСТКИ

ТИПИЧНО ПО ГЕПИРАСТКИ

08.06.2021 | 11:47

ЧОВЕКЪТ КАЗА ,ЧЕКАЙ МАЛКО. ГЕПИ ПАРИТЕ .....ДРЪЖТЕ МУ ПЕТИТЕ -ИЗ ПЕСЕН НА ВОЛОДЯ СТОЯНОВ

Отговори
7 1
Бузан Иванов

Бузан Иванов

08.06.2021 | 11:37

Наложително е ,докато не е презастроено да се направят 4 ленти и по една аварийна на това тъпо, тясно и късо околовръстно. Поредната предизборна фукня с държавни пари, хвърлени на вятъра от страна на бившия премиер, който не се знае защо никой не иска да съди!!!

Отговори
8 3
Крад импекс

Крад импекс

08.06.2021 | 09:46

Много се краде, каза Боко Тиквата и подкара джипката по неасфалтирания път

Отговори
10 7
Да така е

Да така е

08.06.2021 | 19:44

А какво ще кажете за състоянието на ремонтирания път Пловдив - Пазарджик? И там стана само по-красиво. Нито е по-широко, нито е по-удобно, напротив стана опасно без банкет и с тези безсмислени мантинели. Освен това е натоварено като градска улица. Отново пари на вятъра......

Отговори
0 0
Батко

Батко

08.06.2021 | 09:09

На АПИ не им пука, нали усвоиха парсата.

Отговори
13 4
wууууу

wууууу

08.06.2021 | 09:01

На разклона за х. Здравец липсва ограничение на скоростта и е мн. опасно

Отговори
13 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?