Следвайте ни

Очевидец на взрива в „Южен“: Беше страшно, изнесоха жена в стъкла и найлони

viber icon

„Беше страшно. Изнесоха жена в кръв, стъкла и найлони“. Това разказа пред "Марица" 25-годишна обитателка на блок на улица "Тарас Шевченко" в пловдивския район "Южен", където се взриви газова бутилка.

Към 09.30 часа сутринта  се чул страшен тътен от апартамент на четвъртия етаж в жилищна кооперация, който е с изтърбушена тераса.

83-годишна жена, която живеела в него, е тежко пострадала и откарана в болница. Изпратените на адреса огнеборци установили, че поради теч от бутилка за пропан бутан в жилището станало загазяване и е последвала трагедията.  

На мястото са инцидента има екипи на пожарната и полицията. Пред злощастния блок са се насъбрали хора, които още не могат да се отърсят от преживяното.

„Дано се пребори. След такъв взрив не знам какви са й шансовете. Бог да й е на помощ“, през сълзи каза приятелка на пострадалата. Тя разказа, че 83-годишната жена почти всяка сутрин готви на терасата, след което се виждат, за да си поговорят и споделят проблемите.
„Много пъти сме си говорили, че са големи дяволи тези газови бутилки и ето, че се случи това. Страшно е, в този момент друго не мога да кажа“, добави тя.

Районът около взрива беше отцепен за кратко. На 20-30 метра от блока има разхвърчали се от взривната вълна щори и стъкла. Самият апартамент е в окаяно състояние.. Пострадали са и съседни апартаменти от същия етаж.

За щастие няма други пострадали, а само уплашени хора. Много от тях, виждайки последиците от взрива, се заканиха да спрат да употребяват битова газ.

Очаква се информация колко тежко е състоянието на пострадалата 83-годишна жена.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?