Следвайте ни

Очакват Румен Радев и посланика на САЩ на "Тракийска пепелянка 2020"

viber icon

Участниците в летателната тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ ще представят на 24 септември, четвъртък, изпълнение на елементи от съвместната подготовка, съобщиха от Министерството на отбраната.  Медийният ден на международната летателна тренировка ще започне в 10.00 ч. в авиобаза Граф Игнатиево. Очаква се част от официалните гости,  да бъдат президентът на Република България Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик в Република България Н. Пр. Херо Мустафа.

На брифинг в авиобазата гостите и журналистите ще се запознаят с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което ще могат да наблюдават елементи от нея.

Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ се провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?