Обучават над 2400 безработни в българо-германския център

2433 безработни ще бъдат обучени в петте филиала на Българо-германския център за професионално обучение (БГЦПО) към Министерството на труда и социалната политика през 2020 г. Това стана ясно по време на посещение на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева в клона на държавното предприятие в Стара Загора.

През настоящата година 1545 ще изкарат курсове за придобиване на степен на професионална квалификация. Други 180 ще преминат професионално ориентиране, а 189 ще бъдат обучени как да провеждат обучения.

2359 българи са завършили курсове за повишаване на квалификацията си или за придобиване на нови знания и умения в Центъра през 2019г. 60% от обучените безработни се реализират успешно на пазара на труда.

Във филиала в Стара Загора се провеждат 7 курса, в които участват 85 безработни. Курсовете за първа квалификационна степен са с продължителност 2 месеца, за втора - 4 месеца, а за трета - 6 месеца. Обучаващите се от различни области на страната са настанени в общежития. Близо 6000 човека са преминали обучение в ДП БГЦПО-Стара Загора от 2011 г. до сега, отчете ръковоството на обучителния център.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?