Следвайте ни

Обучаваме младежи да различават фалшиви новини

viber icon

Интересен и много актуален форум за това как да различаваме истинските от фалшивите новини подготвя ОП „Младежки център Пловдив” от 27 до 29 август. В него могат да участват активни младежи от града, региона и цялата страна. Основният въпрос, който ще бъде зададен на форума „Истина или предизвикателство: Реален свят в дигитална вселена” е къде е границата между реалния и дигиталния свят.

Споделяне, учене, развлечение, социални връзки - прекарваме огромна част от живота си в интернет, а нарастващата тенденция при младите хора е да сливат двете реалности - истинска и дигитална, обясняват организаторите. Според тях всички трябва да  бъдем реални в дигиталното, да можем да различаваме кое е fake новина, как да споделяме ценности онлайн, да създаваме интересно и качествено съдържание. Тези въпроси ще потърсят образователният екип на центъра заедно с младежи от цялата страна на Младежкия форум.

Освен полезна информация, те ще разгледат и реални примери за автентично дигитално присъствие от инфлуенсъри, практични съвети за безопасност в нета, няма да липсва и голяма доза забавление.

Форумът е предназначен за младежи от 15 до 29 г. от цялата страна, като участието е напълно безплатно. Необходима е регистрация на https://forms.gle/hFEjGkhwXht53to47

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?