Следвайте ни

Общинският съвет заседава на трибуните на Гребната база

viber icon

Пловдивските съветници ще заседават  другата седмица на трибуните на Гребния канал.  Мястото е много удобно, вече го огледахме и по време на сесията ще бъдат взети всички предпазни мерки, каза председателят на местния парламент Александър Държиков.

Последната сесия беше отменена, след като в страната обявиха извънредно положение.  Обикновено съветниците се събират два - максимум три пъти в месец  в залата на ул. "Авкс. Велешки", но решиха да не рискуват със здравето, когато няма необходимост.

"Вече имаме десетина предложения от администрацията, които не могат да бъдат изпълнени без решение на Общинския съвет", обясни Държиков.   Част от тях са свързани с бюджета. Общинският съвет  трябва да одобри  временната отмяна на  плащането на тротоарните такси и отсрочка за местните данъци и патенти. Има и  проекти, които задължително се съгласуват с местния парламент,  за да може  Община - Пловдив да кандидатства за безвъзмездна  финансова помощ от ЕС.

"Всичко това не търпи отлагане", подчерта Александър Държиков.   Съветниците ще се разположат на трибуните по групи, отпред ще се осигурят места за председателския съвет и кмета Здравко Димитров,  ще има озвучаване, а съветниците ще гласуват с вдигане на ръка както беше, преди да се въведе  електронния вот с лаптоп.

"Преди сесията цялото пространство ще бъде дезинфекцирано, съветниците задължително ще са с маски. Има и санитарни възли", допълни шефът на Общинския съвет.

Заседанията не могат да се провеждат онлайн, защото  Законът за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ изисква задължително присъствие.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Филебелия

01.04.2020 | 10:41

Тези не са съветници а общински хрантутници, които се чудят каква далавера да направят.Една лаборатория немогат да осигурят,това не е ли престъпно

Отговори
0 0

irinka

31.03.2020 | 19:14

... а защо не в зооЛОГИческата?

Отговори
3 0

irinka

31.03.2020 | 17:11

На трибуните на Гребната е много лесно. Пробвайте на Альоша като всеки участник в сесията получи значка "покорител на национален туристически обект" с еделвайсче. Сесията да се открие с хорово изпълнение на "белеет ли в поле пароша".

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?