Следвайте ни

Общинският съвет в Пловдив се събира на тежка сесия

viber icon

Тежка сесия  предстои на общинските съветници в Пловдив. Заседанието е свикано в петък в Градския дом на културата „Борис Христов", след като общинарите цял месец бяха в отпуск заради парламентарните избори.

В дневния ред на сесията са включени 45 предложения, предимно на администрацията. Толкова много точки наведнъж не са разглеждани в местния парламент от началото на мандата досега.

Съветниците ще обсъждат наредбата за публични предприятия, внесена от кмета Здравко Димитров. Предложение за публични предприятия имаха преди време и от групата на Демократична България.  Наредбата е изготвена според закона и предвижда  по-голяма публичност за разлика от досегашната практика в общинските търговски дружества. Ръководството на всяко предприятие вече ще бъде задължено да публикува на страницата на общината в интернет бизнес програмата за управление за времето на мандата и отделно всяка година, а също така и отчети.

На сесията ще се разглежда и бюджетната прогноза на община Пловдив за три години. Градската управа възнамерява да изтегли инвестиционен заем. До края на тази година задълженията за вече изтеглените кредити се очертават в рамките на 46 млн. лева, а към края на 2024 г. - почти на  133 милиона. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Цццц

Цццц

13.04.2021 | 09:19

С данъци и глоби :}

Отговори
0 2
Ццц

Ццц

13.04.2021 | 01:43

Кой ще ги връща тези милиони?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?