Следвайте ни

Общинският съвет в Пловдив с тежък дневен ред преди ваканцията

viber icon

Тежък дневен ред с 52 предложения отново ще имат общинските съветници в  Пловдив на 3 август, когато е насрочена последната сесия преди лятната ваканция. Повечето от точките са внесени от администрацията, включително и за актуализацията на бюджета. 

Изменението на приходите и разходите за 2021 г. ще се разглежда за трети път в местния парламент. На сесията на 14 юли старейшините не успяха да обсъдят целия дневен ред, който отново беше с 50 предложения, и отложиха част от тях  за 3 август. 

И този път, както и преди, председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев ще внесе искане за допълнителни средства за шестте района в общ размер 1,7 млн. лева. 

"Това не са големи суми - за район "Западен", например, са нужни 170 000 лева. Районните кметове очакват финансирането да се гласува, защото хората настояват в кварталите да има ремонтирани тротоари, пейки, градинки, да са закърпени вътрешните улици, а всичко това изисква средства", обясни Йордан Илиев.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?