71

Общинският съвет решава за цената на картите в градския транспорт

Общинският съвет ще вземе днес окончателно решение за намалението на преференциалните карти за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди. Цената, предложена  от кмета Здравко Димитров , е 13 лева на месец вместо 16 лева в момента, както „Марица“ писа. 

Картите за 3 месеца ще струват 39 лева вместо 48, за шест месеца- 78 лева, за 9 – 117 лева, а за една година – 156 лева. 

Сесията е извънредна и свикана заради заповедта на областния управител Ангел Стоев за отмяна на незаконосъобразно  решение № 20 от 9 февруари за отдаване на терен с площ 7358 кв. метра на Пещерско шосе под наем  за паркинг. Началната  цена на наема  е 2207 лева. Решението противоречи на закона, защото до търга се допускат участници само с лечебна дейност. Това допълнение беше направено в залата от Костадин Георгиев от Кауза Пловдив, а съветниците от Демократична България поискаха решението да се отмени като незаконно. 

Съветниците ще разглеждат предложението на кмета за реконструкцията на Дондукова градина със средствата от заема, който беше договорен за пробива до  Водната палата. Кредитът е в размер на 3,7 млн. лева. 

На сесията ще се обсъждат още програма за управление на отпадъците до 2028 г, индикативния списък с проекти, включени в Плана за интегрирано развитие /ПИРО/, безлихвен заем за отводняване на бул. „Марица –юг“ при мостовете в размер на 525 241 лева, който ще бъде възстановен по оперативна програма, индексация за близо 2 млн. лева по договорите за обществени поръчки за модернизация на Пречиствателна станция и в и к ремонти в район „Северен“. 

Една от важните теми е и споразумение между община Пловдив и НКЖИ за съвместната дейност по петте обекта, които се изпълняват от държавната компания с безвъзмездното финансиране по оперативни програми. Сред тях са изграждането на пробива под Централна гара, Бетонния мост и естакада на бул. „Копривщица“. Държавата прехвърля безвъзмездно 8 053 кв. метра свои имоти на община Пловдив, а общината на своя ред дава на НКЖИ 14 имота. Те попадат в регулацията на обектите, които се изпълняват в момента  или за които предстои проектиране.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Кофата

Кофата

07.03.2023 | 11:57

Дайте ги за стадионите пенсионерите и учениците не заслужават .Зиновиев тези пари са държавни а не на общината да се разпорежда с тях .НЕКАДЪРНИК .

Отговори
0 0
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

07.03.2023 | 10:11

онанизъм това е основната работа в общинския съвет... пак ги избирайте....гласа на адв. Георги Колев и на Търев струваше по 120лв .................помислете само защо...

Отговори
2 0
Въпрос?

Въпрос?

07.03.2023 | 08:02

Какъв е смисъла да се купи карта за 1 година за 156лв, като цената пак идва 13лв за месец?

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?