Общинският съвет окупиран от протестиращите в защита на шефа на КОЦ СНИМКИ

С протест в защита на управителя на КОЦ - Пловдив д-р Парашкев Цветков ще започне днес сесията на Общинския съвет, която този път е насрочена  в залата на ул. "Авкс. Велешки" от 9 часа.

Сградата на местния парламент ще бъде окупирана от активистите на националния протест, пациенти и медици от Онкодиспансера.

"Събираме се, за да се противопоставим на поредното назначаване на тъмно, без публичен дебат, на нов управител на КОЦ Пловдив. Управляващото мнозинство ще бърза да гласува временно изпълняващ длъжността, който може да остане на поста три години. Всичко това се случва, защото в момента КОЦ е единственото общинско здравно заведение, в сметката на което има 8 млн. лева", написаха протестиращите в групата си във фейсбук.


 Те считат, че конкурсът за управител на болницата е манипулиран.

Предишната сесия също започна под обсада. Тогава  ресорният зам.-кмет Илия Кирчев  си оттегли от дневния ред предложението Онкодиспансерът  да бъде оглавен от проф. д-р Марианна Янева, спечелила първо място на конкурса, а кметът Здравко Димитров обяви, че по конфликтната  тема ще бъде проведен широк обществен дебат.

Този път съветниците от ГЕРБ и Кауза Пловдив предлагат д-р Парашкев Цветков  да бъде освободен, тъй като мандатът му изтече, а на негово място да се избере   временно изпълняващ длъжността, без да посочват кой. Председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев каза за "Марица", че имената ще се предложат на сесията, след което ще се гласуват.

 В ГЕРБ са на мнение, че проф. Янева трябва да управлява болницата, въпреки че шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов е изпратил срещу нея сигнал до главния прокурор.

Не е изключено за шеф на КОЦ да бъдат номинирани доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който спечели второ място на конкурса, и бившият депутат от БСП проф. д-р Илия Баташки, класиран на четвърто място.

В дневния ред на сесията са включени още 17 точки.  Съветниците ще изберат проф. д-р Петър Петров за управител  на МБАЛ "Св. Мина". Той е извън конкуренцията, тъй като е спечелил конкурса в общината, без да има други кандидати.

Дебати се очакват по повод на бюджетната прогноза до 2023 г., предложена за гласуване  от Здравко Димитров. Според анализа общината ще започне 2021 г. с дълг в размер на 35 млн. лева,  а до края на 2023 г. заемите ще нараснат до 115 милиона. 

Снимки Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Янева е корумпирана!

Янева е корумпирана!

24.09.2020 | 08:33

Пенсионерката Янева е корумпирана. Тая нагла жена е за Прокурор заедно с оня нещастник Тодоров. Сега разбрахте ли защо младите бягат? Защото се задушават от миризмата.........

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?