Следвайте ни

Общинският съвет чака отчета на "Пловдив-2019"

viber icon

Пловдивските общински съветници ще разглеждат на сесията си днес финансовия отчет на фондация "Пловдив - 2019", която е със затихващи функции предимно заради пандемията. Повече от половин година след края на инициативата Пловдив - Европейска столица на културата, все още няма яснота как са изхарчени средствата за нея. 

Днес в Дома на културата "Борис Христов" се провежда последната сесия на местния парламент преди лятната ваканция на старейшините. Те ще се съберат отново след месец - на 10 септември.

В дневния ред има още важни точки за гласуване.

Пари ще бъдат отпуснати за социалнослаби граждани, талантливи деца, спечелили състезания и конкурси, както и за семейства с репродуктивни проблеми. 

Общо 39 временни постройки в "Южен" получават правото да ползват общински терени за още пет години. Това са предимно магазини. 

СУ "Любен Каравелов", където е направен ремонт на основната сграда по ОП "Региони в растеж", ще има нова спортна зала с басейн, но не и през тази година, както беше планирано. Парите не стигат и от Община Пловдив предлагат собствените инвестиции от бюджета да бъдат увеличени до 424 858 лева. 

Градинка ще има вместо бензиностанция до блок 84 в "Тракия", ако се гласува изменение на ПУП - ПР  в "Тракия", предложено от зам.-кмета арх. Невена Балчева. На сесията ще се разглежда и ПУП на кв. "Триъгълник" на бул. "Васил Априлов", заради предстоящия пробив под Централна гара. 

ПФК "Локомотив - Пловдив" ще бъде особено обгрижван днес от Общинския съвет. По предложение на зам.-кмета Георги Титюков на дружеството, представлявано от Христо Крушарски, ще бъде предоставен безплатно общински терен с площ близо 49 дка в "Тракия", за да изгради тренировъчен комплекс на детско - юношеска школа. .

Футболният клуб ще получи и почетен знак на Пловдив по инициатива на съветниците от различни политически групи начело с Николай Бухалов. Всички футболисти и персоналът се награждават с почетни значки за успехите през последните две години. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?