Следвайте ни

Общинският инспекторат с двойно повече проверки и наказания

viber icon

Почти два пъти повече проверки в града са направили служителите на Пловдивския общински инспекторат за второто тримесечие на тази година. Това става ясно от доклад на директора на ПОИ Борислав Димов до кмета Здравко Димитров.  „Първите 3 месеца инспектираните обекти бяха 1300, а от април до края на юни броят им е 2 219. Подадените и отработени сигнали от граждани също са се увеличили - от 244 на 306”, съобщи Борислав Димов. Той уточни, че съставените актове за установяване на административни нарушения са 101. Размерът на финансовата санкция, от 21 500 лева за първите три месеца, в края на юни е 66 100 лева.

Извършените проверки са традиционно в направленията: контрол, екология, строителни разрешителни, обществен ред, както и по отношение на търговската и рекламна дейност. Те обхващат: строителни обекти, автосервизи и вулканизатори, обекти които търгуват с черни и цветни метали или се занимават с нерегламентирано третиране /разкомплектоване/ на излезли от употреба МПС, проверки на търговски обекти за неправилно третиране на отпадъци на мястото на образуването им по отношение на количествата производствени отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за домакински отпадъци.

Инспектирани са също физически и юридически лица за изхвърляне на строителни и битови отпадъци на неразрешени места.

Пловдивските инспектори осъществяват цялостен контрол за своевременното и качествено възстановяване на общинската инфраструктура при извършените аварийни и планови прокопавания, като за целта са участвали в проверки на 142 приемателни комисии.

Инспекциите са ежедневни и част от тях се осъществяват съвместно с районните администрации, Областната дирекция по безопасност на храните, НАП, районните полицейски управления, икономическа и общинска полиция и Общинска охрана.

„Основната цел на ПОИ е да работи за подобряване на жизнената среда на гражданите на Пловдив и подпомагане на контролните функции на кмета на града”, заяви още директорът  Борислав Димов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?