Следвайте ни

Общинският инспекторат дарява шумомера на РЗИ - Пловдив

viber icon

Шумомерът , който беше закупен в миналия мандат за общинския Инспекторат с цел да се правят проверки по сигнали на граждани, ще бъде подарен на РЗИ – Пловдив, тъй като не може да бъде използван. 

„След промените в  закона  ние  нямаме право да  измерваме нивата на шум, тъй като закупеното преди време  устройство не отговаря на новите нормативи. Затова попитах  РЗИ дали имат нужда да им предоставим нашия уред и чакам отговор”, обясни  директорът на Инспектората Борислав Димов по повод на публикацията на "Марица", че шумомерът е изчезнал, а  средствата от общинския бюджет са били похарчени напразно. 

Шефът на общинското предприятие допълни, че  още при назначаването му за директор вече е действала промяната в закона. Шумомерът не е изчезнал и се съхранява в предприятието. Но  с него вече не може да се работи, ако не се калиброва, което също струва пари и се прави в БАН. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

10.03.2021 | 13:42

С оглед журналистическото разследване по темата за несанкционирания шум в града от страна на Община Пловдив поради безхаберие, единствения рационален ход би бил, завеждане на дело в защита на обществения интерес. В града е пълно с адвокатски кантори, които успешно са водели подобни битки. При тази наглост друг начин явно няма!

Отговори
0 0
vkdch

vkdch

10.03.2021 | 00:18

Хубаво ще е освен да пишете поръчково преди това да прочетете по два реда от тематиката, за да звучи и компетентно мнението Ви! Независимо, че много от Вас разбират от ядрена физика до с кого спи русата и черната Златка! Относно общинската собственост, има Закон, отваряш го и прочиташ ако те интересува нещо! ЗОС чл.12 (3) гласи: "Имотите и вещите - общинска собственост, които не са необходими за нуждите на органите на общината или на юридически лица и звена на общинска бюджетна издръжка, могат да се предоставят безвъзмездно за управление на други юридически лица на бюджетна издръжка или на техни териториални структури". При условие, че законово вече няма как да се използва този шумомер от Инспектората по-добре ли е да прашасва в някой килер?

Отговори
3 0
Глупомер!

Глупомер!

10.03.2021 | 07:50

А глупомера няма ли да го подарите на някой! Подарете и него защото ако почнем с него да ви проверяваме в общината всички калинки дето сте на софрата ше го счупите на макс!

Отговори
2 1
Шумомерчо

Шумомерчо

09.03.2021 | 22:03

Поне се научете, че калибрирането се извършва в БИМ, а не в БАН !!!!!!

Отговори
7 0
Мнителен

Мнителен

09.03.2021 | 20:14

Има ли право да дарява общинска собственост този господин?

Отговори
5 1
една жена ми каза

една жена ми каза

09.03.2021 | 20:14

една жена ми каза/която има заведение/ , че заведенията давали по 650 лв всеки месец на общински служител - като такса спокойствие - отидох при общинския служител в централен той отрече - та как инспектората ще спира притока на парата...айде холъм...нали всички пърдят в едно гърне....

Отговори
6 1
инспектора

инспектора

09.03.2021 | 20:07

Общинският инспекторат е абсолютно ненужна институция, това е паразит, който само харчи парите на данъкоплатците. Нееднократно е искано неговото закриване. Гражданите са убедени, че "инспекторите" не вършат никаква работа, а само се разхождат и си пият кафето и това е айляшка службичка.

Отговори
17 1
бай х"у

бай х"у

09.03.2021 | 20:04

да им калибровам з"дниците на тия от общ.предприятие...не забравяй че ползвате народна пара и трябва да служите на данъкоплатците...баста на гейбераската каста....

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?