Следвайте ни

Извънредно! Общински съветник от Пловдив заразен с Covid-19

viber icon

Общински съветник от местния парламент в Пловдив пипна коронавирс. От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани. Останалите са на домашно лечение.

За съжаление имаме починал пациент –жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма. От новите случаи 9 са от Пловдив. В това число общински съветник от ОбС –Пловдив.

РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.


„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти, коментира областният управител Дани Каназирева.


Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.


Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив.


Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи.
Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.
 

 
 
 
 
  
 

 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

dano

dano

04.07.2020 | 15:07

Да пукне поредния продажник дето си вдигна заплатата. Нищо извънредно няма

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?