49

Общински съветници с остри критики към градския транспорт на Пловдив

Остри критики отправиха  за градския транспорт на Пловдив общинските съветници на първата редовна сесия днес.

В питане до кмета Костадин Димитров Владимир Славенски  от ПП - ДБ напомни, че от 15 септември по 29 линии трябваше да се движат 228 автобуса. В момента обаче част от линиите се обслужват с по-малко автобуси, тъй като със съгласието на общината те вървят по летни разписания. 

Славенски поиска кметът да отговори как се изпълняват курсовете и кога всички линии ще се обслужват по редовни разписания. 

Илия Гатев от БСП също съобщи, че има голямо недоволство на пътници от градския транспорт. Той ще чака на следващата сесия кметът да информира какви мерки се взимат и какво се случва с електронното таксуване в рейсовете.

Костадин Димитров дойде на сесията малко преди тя да започне и внимателно изслуша питанията. На сесията са и зам.-кметовете Женя Петкова по финанси и Владимир Темелков по европейски политики. 


Атанас Узунов води сесията засега като по ноти. Седем заместник-председатели бяха избрани на сесията - по един от всяка група. Най-много гласове  - по 50 - получиха Савина Петкова от Браво, Пловдив, и Димитър Арнаудов от ИТН.

Те ще заемат местата си на трибуната до шефа Атанас Узунов.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
комунист

комунист

23.11.2023 | 11:51

Развийте най- после ЕКОБУС.Толкова е просто.Часниците сами ще се откажат.Градския транспорт не е лъжица за тяхните уста.Доказаха го всички градове в Бългория. Е трябма Ви и друга схема за комисионните но Вие сте печени и ще я намерите.

Отговори
11 2
Юлия

Юлия

23.11.2023 | 11:20

Ама, то транспорт има ли изобщо? Крайно време е да прекратят договорите с частниците. Да се издадат пластики, в които да зареждаме определени суми, а не всеки месец да ходим до бюрата за преференциални пътувания. Всеки път да ми искат решение на НОИ за да ми издадат карта за пенсионер, кото, че ли ще стана по-млада. Личната карта не е ли достатъчна или просто се търси работа на определени хора. Е, няма да стигнем Чехия, но поне да мога да зареждам картата по електронен път. Между другото в Чехия навършилите 65 години пътуват безплатно, само с предоставяне на лична карта. Това важи за всички страни членки на ЕС. Кметът добре се е срещнал с този на Бургас, но дано последва примера му- общински транспорт, на 100% подновен градски и извънградски транспорт.

Отговори
13 1
Пълен абсурд

Пълен абсурд

23.11.2023 | 10:21

Късай договорите в най-скоро време....!

Отговори
16 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?