Следвайте ни

Общински съветници питат за строежа на Гръцкото училище в Стария град

viber icon

На днешната сесия на Общинския съвет старейшините питаха кмета за законността на възстановяването на Гръцкото училище в Стария град и започналия строеж на храм там, както и за демонтирането на въздушно-контактната мрежа на тролеите през нощните часове. Веселина Александрова от ДБ подчерта, че градоначалникът Здравко Димитров лично е носил първия камък за строежа, но още тогава са възникнали въпроси доколко е законен строежът.

„Параклисът е почти завършен, но липсва табела за строежа. Затова питам има ли влязла в сила ваша заповед от 12 август 2020, с която се одобрява проект за изменение на ПУП? Има ли одобрени строителни книжа въз основа, на които да се издаде строително за строеж?“, пита Александрова. Тя настоява и за уточнение ако има разрешително за строеж, да се каже кои и кога го е издал. От ДБ искат и да получат отговор дали  е направено археологическо проучване преди строителство. 

Общинският съветник Ангел Иванов пък поиска да получи отговор кой орган е взел решението за демонтирането на въздушно-контактната мрежа на тролеите в дясното платно на бул. „Никола Вапцаров“ посока Централна гара, както и защо това се извършва вечерта. Според него по този начин се създават предпоставки за ПТП в тъмната част на денонощието. „Съгласувано ли е това с полицията. Какво ще се случи с тези жици?“, попита още Иванов. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Жана

Жана

20.05.2021 | 13:12

Николайчо си е оправил док за всичко, нали е с връзки във властта !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?