Следвайте ни

Общината засилва контрола за спазване на мерките срещу COVID-19

viber icon

Екипи на Областния дирекция на МВР, Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат започват съвместни проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID – 19. Решението за това бе взето по време на онлайн заседание на Общинския кризисен щаб. 

Ще се следи за ненарушаване на предписанията на Министерство на здравеопазването, Областния и Общинския кризисен щаб. Патрулите на сектор „Общинска охрана“ ще контролират зоните на Главната улица, пешеходния мост на река Марица, кв. „Капана“, Стария град и автобусите на градския транспорт. 

„За последните 20 дни в обществения транспорт сме проверили 1306 превозни средства, като са съставени 71 предупредителни протокола“, посочи Костадин Костов, началник сектор „Общинска полиция“.

Отделно шест екипа от служители на полицията, ПОИ и общинска охрана ще правят допълнителни проверки във всеки един от районите на Пловдив, като ще следят за изпълнение на мерките в магазините, заведенията, обществените сгради – за дистанция, за да няма струпване на много хора на едно място и за носене на предпазни маски на лицето. Ще се съблюдава и дали се осигурява необходимото разстояние между масите в заведенията за хранене и изпълнение на решението за работно време до 23.30 часа.

„При явно неспазване на мерките, ще наложим сериозни наказания“, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев. По думите му проверките ще се извършват по различно време, включително и през почивните дни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гражданин

Гражданин

10.11.2020 | 16:13

Смешници начело с Данчето! Дане,не хвърляй прах в очите на хората! Кви мерки ма о.вцо! Навсякъде цари хаос! Хайде махай се!

Отговори
2 0
Разсипа града

Разсипа града

10.11.2020 | 17:16

Вън от Пловдив! Трябва да я уволнят и никога да не стъпва в управлението на Пловдив

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?