Следвайте ни

Общината започна събирането на данъците, няма наплив

viber icon

Седмица след старта на кампанията по събирането на местните данъци и такси в Пловдив вече работи и системата за електронно плащане на дължимите налози. Информацията за нея може да се намери на сайта на община Пловдив. За да си спестят чакането пред гишетата обаче, гражданите трябва да имат специално издаден ПИН код от дирекция "Местни данъци и такси" към Община Пловдив.

Вече започна събирането на патентния данък, данък за таксиметровите превози и данък МПС.

От средата на февруари ще започне събирането на данък недвижимо имущество и такса „Твърди битови отпадъци“.

Данък върху недвижимите имоти, такса за битовите отпадъци и данък върху превозните средства може да бъде заплатен на две равни вноски - първата до 1 юли 2020 г. и втората до 2 ноември  2020 г. На предплатилите за цялата година до 30 април 2020 г. се прави отстъпка в размер на 5%.

Интересът засега обаче не е голям и няма опашки от мераклии да се разплатят с общината. Репортер на "Марица" видя с очите си как за 20 минути през касите и гишетата на "Местни данъци и такси" преминаха едва трима човека, което прави около 10 души на час.

В секцията с електронни услуги на страницата на Община Пловдив всички граждани могат да проверят дължимите от тях налози. Там по ЕГН или ЕИК всички физически и юридически лица могат да направят справка за задълженията си.

Задълженията може да се платят и в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на Дирекция „Местни данъци и такси” по райони.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?