Следвайте ни

Общината разрешила фестивали на Младежкия хълм при спазване на всички регламенти

viber icon

Община Пловдив е дала разрешение за провеждането на Food Park Festival на Младежкия хълм от 25 до 28 юни, както впрочем и на провеждащия се в момента Капана базар – като се спазят всички задължителни регламенти. Това заяви райкметът на „Централен“ Георги Стаменов по повод притесненията, за които „Марица“ съобщи по-рано днес – дали събития на Младежкия хълм не са рискови за разпространяване на заразата от коронавирус.

„При провеждането на всяко масово мероприятие организаторите се ангажират със задължителни мерки – сметосъбиране, почистване, охрана, съобразяване с наредбите за шум и опазване на околната среда. В настоящата ситуация има комуникация и с РЗИ какви допълнителни мерки са нужни в контекста на пандемията“, обясни Стаменов.

Той добави, че изследванията  показват малък брой на заразени в Пловдив, а в момента се провежда и базар в Капана.

„Дали ще е на събитие на Младежкия хълм или в кв. „Капана“, или човек ще се разхожда по Главната -от гледна точка на риска е едно и също. Въпрос на личен избор е дали да се посещават такива фестивали“, добави Стаменов.

Процедурите, през които минават всички събития, включително на Младежкия хълм, са съгласуване с Община Пловдив и прехвърляне след това на документацията в районното кметство, където се определя дължимата такса за ползване на терена.

„Това са традиционни за Пловдив фестивали, имат своята публика и са добре приети. До момента само веднъж е имало оплакване от силна музика след 22 часа на Младежкия хълм, но след предупреждение от нас към организаторите бяха взети мерки“, каза още Стаменов.

И добави, че в града предстоят и още културни събития, които вероятно ще съберат много публика и за които ще се изисква спазване на законовите регламенти и на мерки в условия на епидемична обстановка. На 11 юли на пл. „Сетфан Стамболов“ предстои концерт на победителя в „Гласът на България“ Георги Шопов, пловдивчанката Керана, която стигна до финала на шоуто, и Биг-бенд „Пловдив“. НА 2 юли пък бендът ще свири на Бунарджика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да,ама не!

Да,ама не!

21.06.2020 | 09:07

Да,въпрос на личен избор е, който иска ще ходи по такива събирания,който нр желае-няма да ходи.Само че има една подробност-после тези дето са ходили нагоре-надолу и не им пука особено дали са са си бъркали в носа или са ходили до тоалетната и после набързо са севърнали към тарелката със полуопечените кебапчета,след това ще се върнат гордо на работа,за да делят това „що са пипнали”със всички останали.За тази подробност някой помисли ли,или само парите са важни.........

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?